LINDE MASSAGE
Massage
Når vores muskler arbejder, forbrænder de næringsstoffer (kulhydrat, fedt og protein) og ilt. Der dannes derefter forskellige affaldsstoffer, såsom CO2 og mælkesyre. Det er blodets opgave - gennem blodårerne (arterier) - at sørge for tilførsel af næringsstoffer og ilt, og gennem venerne at fjerne affaldsstofferne fra musklerne (stofskifte). Der er flere faktorer i vor moderne livsstil, der forringer stofskiftet. F.eks monotont muskelarbejde, muskelspændinger pga. stress, for lidt bevægelse og forkert ernæring. Dette kan give muskelsmerter - eksempelvis tennis-albue, afklemning af nerver - som eksempelvis fører til spændingshovedpine, og myoser (sammenklistringer af muskelfibre). Den vigtigste effekt ved massage er en forøgelse af blodgennemstrømningen, og derved forøget tilførsel af iltrigt blod og næringsstoffer, fjernelse af affaldstoffer og vævssmidighed.

Massagens pumpeeffekt sker ved, at blodtrykket i de dele af venerne, der ligger foran massørens hænder, øges, mens trykket sænkes bagved hænderne. En anden effekt af massage er varmeudviling. Dette sker på flere måder: Først og fremmest opstår der friktion mellem massørens hænder og klientens hud. Dernæst sker der gnidning mellem de enkelte vævslag under klientens hud. Til sidst og ikke mindst den øgede blodgennemstrømning, der også hæver temperaturen i de dybereliggende vævslag og muskler. Ved hjælp af udspændingsmassage kan massøren afspænde og udstrække spændte muskler.

I modsætning til almindelige udspændingsøvelser kan massøren trække og udspænde musklerne i alle retninger og ikke kun i længderetningen. Massage har også en afslappende effekt. Det skyldes til dels, at man som klient får lov til at ligge og slappe af, mens massøren "banker" ens muskler igennem, men også fordi massøren ved hjælp af dybe tryk i såkaldte triggerpunkter, får kroppen til at udskille endorfin, der er et morfinlignende stof, som giver hjernen besked om at slappe af i musklerne.

Massage er ikke en mirakelkur mod alle former for sygdomme, men går du rundt med spændinger eller andre muskulære problemer, så er massage en rigtig god behandling.

Har du eksempelvis Ved hjælp af massage løsner vi op i muskulære spændinger i kroppen, hvilket gør dig afslappet og afspændt. Det kan være: