LINDE MASSAGE
Chokbølgeterapi
Hos Linde Massage benytter vi radierende chokbølger (RSWT) også kaldet trykbølger.

Energien dannes ved at trykluft accelerer et projektil, der støder på en metalflade der er i kontakt med huden via gele. Projektilets bevægelsesenergi bliver omdannet til trykbølger der overføres til det beskadigede væv beliggende under metalfladen.

Energien der overføres har en positiv effekt på vævets metabolisme og blodcirkulation. Man forsøger således via tilførsel af energi til vævet, at påvirke kroppens egen ”reparationsevne” . Trykbølger og chokbølger er en måde at kunne aktivere kroppens egne helende egenskaber på.

Ideen bag denne behandlingsform har sit udspring i nyrestensknusere, som bruges på danske hospitaler til at ødelægge nyresten. Teknologien er indenfor de senere år blevet videreudviklet og tilpasset så det kan afhjælpe en lang række kroniske skader i bevægeapparatet. Der foregår i øjeblikket en rivende udvikling i brugen af chokbølger, hvor nye behandlingsområder afdækkes hele tiden.

Tryk- og chokbølger har vist sig at kunne afhjælpe skader og tilstande så som:

Tennisalbue
Golfalbue
Musearm
Smerter i skulderen, med og uden forkalkninger
Smerter i fodsålen med og uden hælspore
Achillessenebetændelse – fortykkelser og arvæv
Løberknæ
Springerknæ
Osgood/Schlatters syndrom
Carpaltunnelsyndrom
Andre muskel- og senelidelser: Eks. triggerpunktsterapi og vibrationsmassage.

Vi kan altså behandle en lang række kroniske tilstande, der tidligere blev behandlet kirurgisk eller eksempelvis med binyrebarkhormonindsprøjtninger.

Bivirkninger
Trykbølgeterapi har kun få kontraindikationer og begrænsede bivirkninger. Afhængig af behandlingsområde og din smertetærskel vil der kunne opstå hudirritation og smerte under behandlingen, som skyldes energien der overføres til vævet. Normalt forekommer kun lidt ømhed efter behandling.

Behandlingsforløb
En behandling tager typisk 5 -10 minutter, og et behandlingsforløb vil typisk bestå af 3-5 behandlinger med en uges interval mellem hver behandling.

Hos Linde Massage giver vi supplerende massage, når det er befordrende i forhold til skaden, uden ekstra beregning.